Hiernaast is een overzicht te zien van de wijngaard aan huis.
In de loop der jaren zijn er verschillende soorten aangeplant om te zien hoe ze het hier doen en wat voor wijn ervan gemaakt kan worden.
Na een jarenlange selectie op basis van rijpheid, schimmelgevoeligheid, opbrengst en wijnkwaliteit zijn de volgende soorten uiteindelijk overgebleven en verder aangeplant:
Opbrengst: Veel zeer grote trossen en de opbrengst per plant is heel hoog
Rijping: Is vroeg rijp, wordt elk jaar volledig rijp.
Schimmels: Resistent, wel last van botrytis, moet op tijd geplukt worden
Smaak: De wijnkwaliteit is prima en constant, doet aan een franse wijn denken
Zuur/suiker: Zuurgehalte vrij hoog, suiker gemiddeld
Opbrengst: Losse trossen en de opbrengst per plant is gemiddeld
Rijping: Wordt gemiddeld laat rijp, moet echt goed rijp zijn ivm de wijn kwaliteit
Schimmels: Resistent, last van valse meeldauw en magnesium gebrek bij jonge planten
Smaak: De wijn is robuust (goed geschikt in een cuvee) in een goed jaar prima
Zuur/suiker: Zuurgehalte gemiddeld, suiker gemiddeld
De Regent wordt gebruikt in een Cuvee met Cabernet Cortis
Ook wordt er samen met Boskoops Glorie een rosé van gemaakt.
Opbrengst: Mooie trossen met kleine bessen en de opbrengst per plant is gemiddeld
Rijping: Wordt gemiddeld laat rijp, maar wel voldoende om wijn te kunnen maken
Schimmels: Resistent, weinig last van schimmels, wel beetje botrytis
Smaak: De wijn bevat stevige tannines (worden samen met de Regent afgebouwd in frans eiken vaten)
Zuur/suiker: Zuurgehalte gemiddeld, suiker heel hoog
Opbrengst: Overvloedige opbrengst, trosuitdunning is noodzakelijk
Rijping: vroeg, iets later dan de Rondo druif
Schimmels: nauwelijks
Smaak: volle kruidige rode wijn
Zuur/suiker: Beiden lager dan bij de Rondo
Opbrengst: Veel compacte trossen, opbrengst wisselt per jaar maar wel gemiddeld hoog
Rijping: Vrij laat, wordt wel voldoende rijp
Schimmels: Niet volledig resistent, last van botrytis en beetje valse meeldauw
Smaak: Mooie frisse en fruitige wijn die aan een duitse riesling doet denken
Zuur/suiker: Zuur is redelijk hoog, suiker is zeer hoog
staat gedeeltelijk bij De Oorsprong
Opbrengst: Grote opbrengst, trossen zijn los
Rijping: Wordt als laatste geplukt
Schimmels: Nauwelijks, sterke resistente plant
Smaak: Mooie frisse en fruitige wijn
Zuur/suiker: Beiden lager dan de Johanniter
Volg eens een rondleiding. We vertellen je er graag meer over en laten je al onze faciliteiten zien.
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer