• 100% Dordts
  • Bekroonde wijnen
  • Gemaakt met passie

Proeverijen

Je hoeft helemaal geen wijnkenner te zijn om de verschillende smaken van wijn te kunnen ontdekken. Iedereen kan, met de juiste uitleg en begeleiding, het verschil tussen de diverse aroma’s en lichtfrisse of zachte volle smaken waarnemen. Gewoonweg zin hebben in een gezellig, smaakvol en leerzaam samenzijn is dan ook meer dan genoeg bagage voor deelname aan onze proeverijen. 

Zo werkt het

Tijdens de proeverij vertellen we je eerst wat over, hoe kan het ook anders, wijn. We leggen uit hoe het gemaakt wordt en hoe het komt dat de smaken en aroma’s van wijnen zo van elkaar kunnen verschillen. Vervolgens gaan we dit samen beleven. Je krijgt steeds een soort wijn van Smaak van Bilderhof te proeven. Is het een droge of zoete, een frisse of volle? Je ontdekt het zelf. Tussen de verschillende wijnen door zorgen we steeds voor iets lekkers.

proeverijen-smaak-van-bilderhof-dordtsche-wijnhandel.jpg
sfeervol-proeverijen-smaak-van-bilderhof-dordtsche-wijnhandel.jpg

Sfeervol

De proeverijen van Smaak van Bilderhof vinden plaats in de oude wagenloods van de boerderij. Een plek vol karakter met een uniek uitzicht over de wijnvelden. De van oorsprong open wagenloods is omgebouwd tot sfeervol proeflokaal. Op warme zomerdagen zetten we de glazen deuren open, zodat je dat lekkere buitengevoel hebt. Op frissere momenten blijft de glazen wand gesloten en zit je er heerlijk comfortabel en warm. 

Groepen

Proeverijen zijn super gezellig om met familie, vrienden of collega’s te doen. In ons proeflokaal is ruimte voor 10 personen, maar met mooi weer kunnen we ook het buitenterras erbij betrekken en kunnen we grotere groepen ontvangen. En de kids? Die kunnen, terwijl papa en mama de proeverij volgen, zich naar hartenlust uitleven in de buitenspeeltuin. Groepsactiviteiten zijn te organiseren vanaf 10 personen. Voor elke wijnproeverij doen we
een prijsvoorstel op maat. De prijs is afhankelijk van het aantal personen en wat de groep wil.

Individueel

Kom je niet met een groep, maar wil je wel graag een proeverij volgen? Meld je dan aan voor onze periodieke proeverijen. We organiseren ze regelmatig. 

Combineer

Wil je meer zien, beleven en leren over onze wijnen, wijngaard en productieprocessen? Combineer een proeverij dan met een rondleiding. 

Zoek je een sfeervolle vergaderlocatie en wil je jouw vergadering graag met een leuke activiteit afsluiten? Ook dan kun je bij Smaak van Bilderhof terecht. We verzorgen de vergaderfaciliteiten en sluiten af met een gezellige proeverij. 

Boek een proeverij
soorten-proeverijen-smaak-van-bilderhof-dordtsche-wijnhandel.jpg

Meer weten over onze wijnmakerij?

Volg eens een rondleiding. We vertellen je er graag meer over en laten je al onze faciliteiten zien.

Lees meer
Scroll naar boven